BIH

Bakir Izetbegović štiti Ziku Turkovića!

Habiba Salkica, majka Vernera Ajdarija, za "Dnevni avaz"

M. AŠČIĆ

10.10.2014

Sine dragi, neka me samo ova država pusti da ja svojim rukama presudim Zijadu Turkoviću, zlotvoru i monstrumu koji mi je na pravdi Boga ubio jedino dijete i taj dan iščupao srce iz njedara.

Ovako počinje ispovijest za "Dnevni avaz" Habiba Salkica, majka Vernera Ajdarija, jedne od žrtava zločinačke organizacije Zijada Turkovića koje su mučki ubijene i na kraju zakopane u rupe iznad Sarajeva.

Imao leđa

Turkoviću i njegovim najbližim saradnicima sudi se pred Sudom BiH, između ostalih djela, i za ubistvo Ajdarija. U toku je apelacioni proces, nakon što je Turković bio osuđen na 30 godina zatvora.

- Ubili su mi dijete, banda, kriminalci, a zna se imenom i prezimenom ko su oni. Već ranije sam rekla da je Turković zločinac i monstrum kojeg bi bilo najbolje strijeljati. Ali, nije on bio sam u ovome. On je morao nekoga imati iza leđa, nekog velikog lopova poput njega koji je za sve znao - priča nam Salkica.

Ističe da je nakon smrti sina teško oboljela i da samo želi dočekati pravdu za ubice svog jedinca. Tvrdi da im nikada neće halaliti.

- Kada su mi javili da su ga našli, svijet mi se srušio. Sve što sam imala dala sam svom sinu, a na kraju, ubiše mi dijete na pravdi Boga. Ja samo tražim da mene puste da ja Turkoviću presudim svojim rukama, pa neka onda meni sude. Ako treba, neka me odmah strijeljaju, ali da ja dokrajčim kriminalca - priča Salkica.

Kaže nam da se nedavno na skupu SBB-a u Travniku susrela s Fahrudinom Radončićem. Tog dana proklinjala je Turkovića, ali i Bakira Izetbegovića. Priča da je, iako teško bolesna, morala doći da vidi Radončića.

- Ja samo njemu vjerujem. On se jedini borio i bori za pravdu u BiH. On jedini želi pohapsiti sve ove lopove. Dao Bog da on bude drugi Josip Broz Tito, to mu želim, jer samo se on bori protiv ubica naše djece i želi narodu dobro. Ovi ostali lopovi poput Izetbegovića samo kradu. Šta su nam oni dali osim bijede - kaže Salkica.

Šta čekaju

Osvrćući se na ponovno suđenje Turkoviću, ona ističe da je to skandalozno.

- Njemu više ne trebaju suditi. Zna se dobro ko je on. Nisam ja njega džaba proklinjala onaj dan i svaki dan ga proklinjem. On je ubijao ljude, a za njegove zločine morao je znati Izetbegović. I njega proklinjem, jer ga on štiti. Ne znam šta ova država više čeka, što Izetbegovića ne uhapse. On je kriminalac kao i Turković - priča Salkica.

Zlato Bakiru, a narod gladan

- Vidjeli ste nekidan na TV-u šta sve Bakir radi i kako on živi. Njegova mati uzima vreće zlata za svog Bakira, a narod nema šta da jede. Ljudi su nam gladni, tako je već godinama - kaže Salkica.

Ko će meni dati pravdu?

 - Advokat Karkin (Fahrija, op. a.) tvrdi da traži pravdu za Turkovića. Evo, ja njega pitam ko će meni dati pravdu što su mi ubili dijete. Kako ih nije sramota sve redom! Od one njegove žene Šejle (Turković, op. a.) pa do ostalih. Kažu, imaju djecu. Šta ja sad imam? I mi smo imali djecu, pa su nam ih ubili. Gdje je tu pravda - govori u suzama Salkica.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.