BIH

Cjelodnevni boravak u državnom vrtiću 150 KM, a u privatnom 130

U dvije ustanove boravi skoro 180 djece

S. MUMIĆ

10.2.2015

Na području općine Živinice rade dva vrtića, u okviru Javne ustanove „Dječije obdanište“ i privatni „Braco i seka“, a u njima boravi skoro 180 djece.

Pet grupa

Javna ustanova „Dječije obdanište“ ima 149 polaznika. 

- Naš rad raspoređen je u pet odgojnih grupa, dvije jasličke, mlađa, srednja i starija te jedna grupa djece na programu produženog boravka, a to su djeca koja pohađaju osnovnu školu. Najmlađa djeca su od 11 mjeseci - kazala je direktorica Edisa Šljivić.

Dodaje da se u okviru vrtića nalazi i produženi boravak za djecu školskog uzrasta koja pohađaju treći razred osnovne škole.

- Imamo 31 dijete koje pohađa školu od prvog do trećeg razreda. Mi djecu spremamo za školu, a naše odgajateljice ih odvode i dovode iz škole - objašnjava Šljivić.

edisa-sljivic-pan

Šljivić: Dvije jasličke grupe

Cijena poludnevnog boravka je 110 KM, dok produženi i cjelodnevni boravak koštaju 150 KM mjesečno, uz tri obroka.

Rade i subotom

U dječijem vrtiću „Braco i seka“ borave djeca uzrasta od šest mjeseci do pet godina. Kapacitet ovog vrtića je 30 polaznika, koji dolaze u različitim vremenskim periodima. U svom sklopu odnedavno imaju i jaslice. Cijene usluga ovog vrtića se kreću od 50 KM za skraćeni boravak do 130 KM za cjelodnevni boravak i subotom, uz dva obroka.

Engleski i ples 

„Dječije obdanište“ Živinice u sklopu svog programa ima dodatne aktivnosti iz škole plesa, muzike i stranih jezika. Za roditelje koji iskažu potrebu za raznim sekcijama i aktivnostima te usluge posebno plaćaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.