BIH

Izgrađeni 2014. godine bez potrebnih saglasnosti: Ministarstvo traži da se uklone dva teniska terena kod Doma

Studenti odavno ne koriste terene za igru

Piše: N. M.

20.12.2017

Umjesto rušenja i uklanjanja teniskih terena koji se nalaze iza Studentskog doma u Nedžarićima, a što je naredilo Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Uprava Studentskog centra pokušat će ih legalizirati. Potvrdio je ovo za „Avaz“ direktor Tarik Curić te kazao da će se obratiti Općini Novi Grad za pomoć i pokušati spasiti stvar.

Prvobitno stanje

- Nama je prije deset dana naređeno da mi to uklonimo i vratimo u prvobitno stanje, odnosno livadu. Ti tereni nemaju ni urbanističku ni građevinsku dozvolu, ali ćemo pokušati da ih legaliziramo i opet stavimo u upotrebu. Oni su odavno van funkcije, što je šteta, jer je uloženo dosta novca. Već smo srušili jedan objekt u blizini, bukvalno rješavamo dugove prošle Uprave, na čijem je čelu bio Emir Kadrić - rekao je Curić.

Upozorenje zastupnika

Dva terena izgrađena su 2014. godine, a u njih je, s kompletnom opremom, uloženo oko 300.000 maraka, i to iz sredstava koja su bila namijenjena za rad studentskih domova. Na ove, ali i ostale nepravilnosti prošle godine ukazivali su i zastupnici u Skupštini KS. Tada su upozoravali da su tereni izgrađeni bez dozvole osnivača te da nemaju građevinsku i upotrebnu saglasnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.