Pet životnih lekcija kojima su nas naučile društvene mreže

Mnogima je život nezamisliv bez interneta

(A. Vr.)
13.09.2014 13:42

Mnogima je danas život nezamisliv bez društvenih mreža. Iako nas često upozoravaju na njihove loše strane, postoji mnogo tog dobrog čemu vas društvene mreže mogu naučiti. Otkrivamo vam kojih biste to pet životnih lekcija trebali naučiti od društvenih mreža.

-    Nemojte se plašiti da otvoreno pokažete da nešto volite, čak i ako ste prvi koji će to učiniti. Nerijetko se suzdržavamo i ne želimo pokazati da nam se nešto sviđa dok to neko drugi ne učini. Odbacite takvo ponašanje. Bez obzira kokiko to trivijalno bilo, ako vam se sviđa – nemojte to skrivati.

-    Kao i Facebook, nemojte ništa mrziti. Naravno da vam se nešto može ne sviđati, ali nemojte ništa mrziti, jer se mržnja lako može pretvoriti u teret koji će zagorčavati samo vaš život.

-    Kao i na društvenim mrežama, budite otvoreni za komentare. Nemojte se plašiti da izrazite svoje mišljenje, ma kakvo ono bilo.

-    Podijelite sa drugima sve što se vama sviđa. Ako vas je nešto ganulo, nasmiješilo, razveselilo, podijelite to sa drugima kako biste uljepšali i njihov dan.

-    Stavarajte nova prijateljstva. Ako vam je ugodno u nečijem društvu, potrudite se da poznanstvo pretvorite u prijateljstvo.

NA VRH