LIFESTYLE

Koje novosti nam donosi Windows 10?

Microsoft trenutno radi na dva fronta kada je Windows 10 u pitanju

(A.Sm.)

7.11.2014

Microsoft trenutno radi na dva fronta kada je Windows 10 u pitanju. Pored implementiranja novih funkcija, baziranih na reakcijama i povratnim informacijama korisnika, Microsoft se trudi i da poboljša postojeće funkcije.

Windows 10 Technical Preview build 9860 je prvi koji je došao sa centrom za obavještenja, tako da se očekuje da ova funkcija dobije i dodatna poboljšanja u narednim verzijama, prenosi B92.

To će se i desiti, jer Microsoft sada radi na dodavanju novih funkcija u Notification Center, ali i na izmjeni njegove početne pozicije u taskbaru. Trenutno, ikonica je smještena s lijeve strane svih System Tray ikona, ali će u novom buildu biti premještena na desnu stranu, pored sata.

Pored ovoga, Microsoft planira predstavljanje i quick actions funkcije za centar za obavještenja u narednim buildovima.

Još jedna izmjena, koja je implementirana u Windows 10 Technical Preview build 9860 i koja bi mogla biti poboljšana, jeste mali efekat koji se primjećuje kada se otvara ili zatvara aplikacija.

Svi prozori će sada imati ove efekte kada se akcija sprovode. Tako će dolazeće Windows 10 Technical Preview ažuriranje učiniti windows animacije tečnijim, sa novim opcijama i prilagođene korisnicima.

Za sada, ove informacije su u domenu glasina, a morat ćemo da sačekamo naredni Windows 10 build kako bismo vidjeli šta će se od navedenog i obistiniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.