LIFESTYLE

Facebook razvija samostalnu kamera aplikaciju

Društvena mreža uvodi novitet

(D. K.)

26.4.2016

Facebookovih 1,6 milijardi korisnika vole svaki dan da pretresaju aplikaciju kako bi provjerili sadržaj koji je objavljen, ali aplikacija nije baš mjesto na kojoj korisnici kreiraju sadržaj. U pokušaju da to promijeni, Facebook kreira samostalnu kamera aplikaciju koja će omogućiti onima koji su je instalirali dijeljenje fotografija i videa sa ostalim korisnicima.

Kako u svom izvještaju navodi Wall Street Journal, Facebook želi da korisnici budu manje pasivni i žele da vide da se više sadržaja kreira i dijeli. Uprkos brizi o pasivnosti korisnika, portparol Facebooka kaže da je trenutni nivo dijeljenja na sajtu sličan onom u prethodnih nekoliko godina. On je ipak priznao da je nova kamera aplikacija dizajnirana kao motivaciona alatka kako bi pretplatnici društvene mreže kreirali više sadržaja.

Fotografije i video fajlovi koji budu kreirani mogu da se postave na Facebook i druge mreže u njihovom vlasništvu kao što je Instagram. Aplikacija je trenutno u fazi testiranja, a kada će biti objavljena korisnicima nije poznato.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.