LIFESTYLE

Yahoo pretrpio novi udarac

Nakon gubitka dugoročnog ugovora za upravljanje internet portalom i pretraživačem

(D. K.)

9.5.2016

Posrnulo internet poslovanje Yahoo-a pretrpilo je novi udarac zbog gubitka dugoročnog ugovora za upravljanje internet portalom i pretraživačem američkog telekomunikacionog giganta AT&T.

Iz AT&T-a su potvrdili da je kompaniji "Sinakor" prepušteno upravljanje att.net portalom i pretraživačem, čime je okončana 15-godišnja saradnja sa Yahoo-om, prenosi agencija France Presse.

"Iako će se ova tranzicija realizovati kroz godinu do dvije, ona je novi korak u sklopu nastojanja da integrišemo zabavu i usluge koje naši klijenti žele", navodi se u elektronskom odgovoru AT&T-a France Presseu.

Njujorška kompanija "Sinakor" izrazila je očekivanje da će joj ovaj ugovor donijeti godišnje prihode od 100 miliona dolara, nakon njegove pune implementacije u 2017. godini.

Iz Yahoo nisu željeli da komentarišu ovakve vijesti.

Raskid ugovora sa AT&T-om ne predstavlja dobru vijest za Yahoo, koji je, kako navodi AFP, trenutno u procesu kada nastoji da proda svoje poslovanje.

U prvom tromjesečju tekuće godine, Yahoo je prijavio neto gubitak od 99 miliona dolara, u poređenju sa profitom od 21 milion dolara iz istog perioda lani.

Prihodi su pali na 1,09 milijardi dolara u poređenju sa 1,23 milijarde dolara iz istog perioda prošle godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.