LIFESTYLE

Snapchat prestigao Twitter po broju korisnika

Prema izvještaju Bloomberga

Redakcija

5.6.2016

Bloomberg izvještava kako je svega četiri godine star servis Snapchat ovih dana prestigao Twitter po broju dnevno aktivnih korisnika. Dok Snapchat sad svakodnevno koristi 150 miliona ljudi, Twitter se zaustavio na 140 miliona, ako je za vjerovati analitičarima Bloomberga.

Twitterov pohod na korisnike se značajno usporio. Dok je ova desetak godina stara društvena mreža nekoć konkurirala i velikom Facebooku, prestigli su je i drugi Facebook servisi poput Instagrama, Messengera i WhatsAppa. Prema službenom izvještaju Twittera, ova društvena mreža mjesečno ima kakvih 310 miliona aktivnih korisnika, prenosi tportal. 

S druge strane, Snapchat u posljednje vrijeme uživa u sve većoj popularnosti. Nedavno je vrijednost servisa procijenjena na 18 milijardi dolara, a neslužbeni izvještaj poput ovog iz Bloomberga govore vrlo optimističnu priču. 

Još postoji mogućnost da je po broju mjesečno aktivnih korisnika Snapchat iza Twittera, no sve i da je to slučaj, pokazatelji govore u prilog ovom mlađem servisu. S druge strane priče, Facebook se može pohvaliti s vrtoglavih 1,09 milijardi dnevno aktivnih korisnika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.