LIFESTYLE

FRANCUSKA: Uber mora platiti 800.000 eura kazne

Zbog nuđenja UberPop usluge

(Aj. B.)

10.6.2016

Godinu dana nakon što su taksisti iz Francuske izvojevali pobjedu i uspjeli natjerati Uber da prekine nuditi svoju UberPOP uslugu u toj zemlji stiže novi udarac.

Naime, francusko pravosuđe donijelo je presudu prema kojoj je Uber zbog nuđenja UberPop usluge (gdje vožnju mogu obavljati nelicencirani vozači) u razdoblju od februara do juna 2015. godine dužan platiti novčanu kaznu u visini od 800.000 eura (kompanija mora platiti polovicu tog iznosa, dok ostatak spada u domenu uvjetne kazne).

Osim kompanije novčane kazne dobili su i rukovodioci Ubera zaduženi za poslovanje u Evropi. Voditelj Uberovog poslovanja u Evropi Pierre-Dimitri Gore-Coty dobio je novčanu kaznu u visini od 20.000 eura, dok je glavni izvršni direktor Uberove francuske podružnice Thibaud Simphal dobio novčanu kaznu od 30.000 eura, prenosi Bug.hr.

Gore-Coty i Simphal moraju platiti samo polovicu određenog iznosa, dok ostatak također spada u domenu uvjetne kazne kao i u slučaju same tvrtke. Uber ima pravo uložiti žalbu na ovu odluku pariškog suda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.