INOVACIJE

Bežične slušalice najmodernije tehnologije

Dolaze sa sasvim novim kućištem i internim dijelovima kako bi se curenje zvuka smanjilo za do 60 posto

Ove slušalice dolaze sa sasvim novim kućištem i internim dijelovima. Ichiban Electronics Blog

Avaz.ba

10.12.2018

Gotovo sedam desetljeća kompanija „Grado Labs" radi kvalitetne slušalice klasičnog dizajna. Naime, od 1953. godine legendarni proizvođač audiotehnike iz Bruklina impresionira svijet svojim vrhunskim, dinamičkim slušalicama, premijum pojačalima i brojnim drugim audioaksesoarima… 

 Tradicionalni dizajn

Kako bi obilježili 65. godišnjicu kompanije ove godine, iz „Grado Labs“ su odlučili da lansiraju prve wireless slušalice ikada, GW100. Opisane kao prve otvorene Bluetooth slušalice, GW100 imaju tradicionalni Grado dizajn, s predivnim crno-srebrenim izgledom koji evocira bezvremensku privlačnost.

Slušalice GW100 imaju iste drajvere kao i modeli koji su žični, što znači da ćete sa njima, također, imati priliku da uživate u moćnom zvuku koji obožavate. Naravno, drajveri su rekonfigurirani i podešeni za GW100 model.

Ove slušalice dolaze sa sasvim novim kućištem i internim dijelovima kako bi se curenje zvuka smanjilo za do 60 posto. S pristojnom distancom rada, koja je veća od devet metara, ove vrhunske slušalice imaju Bluetooth 4.2 konekciju sa aptX, a, također, posjeduju i impresivni život baterije od 15 sati.

 Lagane i udobne

One su veoma lagane i udobne zahvaljujući elegantnoj i postavljenoj traci za nošenje na glavi. Za punjenje se još uvijek koristi microUSB. Sa cijenom od 249 dolara, slušalice GW100 su prvi korak u novoj budućnosti „Grado Labsa“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.