LUKSUZ

Elegancija i performanse u jednom paketu

Posjeduje umanjene dimenzije u odnosu na svog prethodnika, zbog čega se lako može uklopiti u svaku prostoriju

R5 je opremljen za zaista interesantnu listu opcija. Best of high ende

Avaz.ba

5.3.2019

Britanska porodična kompanija Ruark Audio ima veoma interesantnu priču o porijeklu, koja se fokusira na zajedničku strast prema muzici koju dijele otac i sin. Njih dvojica su 1985. godine počeli dizajnirati zvučnike, evoluirajući s vremenom u brend koji je sinonim za vrhunski kvalitet kad se radi o all-in-one sistemima, koji su dizajnirani s jedinstvenom estetikom.  

Upravljanje sistemom

Njihov najnoviji audiosistem, elegantni i zgodni R5 High Fidelity Music System inspiriran je dizajnom i tehnologijom R7 sistema, integrirajući u sebe ručno izrađenu pregradu, prekrivenu kestenom ili sivim lakom.

Uz novorazvijena Class A-B pojačala, sa izlazom od 80 vati u konfiguraciji 2.1 stereo, posjeduje umanjene dimenzije u odnosu na svog prethodnika, zbog čega se lako može uklopiti u svaku prostoriju.

Prefinjeni i vanvremenski profil R5 sistema praćen je malim RotoDial kontrolerom za daljinsko upravljanje, dok Ruark Link aplikacija, dostupna za iOS i Android, daje mogućnost upravljanja sistemom uz pomoć pametnog telefona ili tableta.

 Strimuje muziku

Bilo koji audiosistem današnjice dobar je onoliko koliko i formati i izvori koje može reproducirati, a R5 je opremljen za zaista interesantnu listu opcija. On može strimovati muziku putem Wi-Fi konekcije putem Spotify, Tidal, Deezer i Amazon Music aplikacija, ima ugrađen multi-format CD plejer, aptX HD Bluetooth, DAB/FM i internet, radiotjunere, USB konekciju, analogne i digitalne ulaze, uključujući i RIAA ulaz za one koji žele da cijeloj ovoj priči dodaju i gramofon.

R5 sistem bit će od ovog proljeća dostupan za kupovinu po cijeni od skoro 1.300 dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.