SAVREMENA TEHNOLOGIJA

Tkanina i ekran osjetljiv na dodir za bolji zvuk

Nova serija dostupna je u crnoj i svijetlosivoj boji, po cijenama od 200 do 2.500 eura

Dizajn zvučnika je jednostavan i nepretenciozan. Harman Kardon

Avaz.ba

20.5.2019

Kućni zvučnici Citation mogu se koristiti zasebno ili upotrijebiti za sastavljanje multirum postavke, pa čak i sveobuhvatnog surround sistema. Opremljeni su savremenim tehnologijama, poput Chromecasta i Google asistenta, pa se putem njih mogu upućivati glasovne komande drugim pametnim uređajima u kući.  

Wi-Fi i bluetooth

Dizajn zvučnika je jednostavan i nepretenciozan, ali je pojava oplemenjena upotrebom tkanine od vodećeg evropskog proizvođača Kvadrat, koja je otporna na prljavštinu i plamen.

Ponudu stonih zvučnika sačinjavaju modeli ONE, 100, 300 i 500, od kojih druga dva sadrže stereopostavku drajvera i opremljeni su kolor ekranom osjetljivim na dodir. Sva četiri modela podržavaju Wi-Fi i bluetooth povezivanje i prihvataju 96 kHz/24-bitski materijal.

Ponuda se nastavlja saundbar modelom BAR, koji sadrži lijevi, centralni i desni kanal, ukupne snage od 150 vati, kao i tri HDMI porta sa podrškom za 4K video. Saundbar može biti dopunjen aktivnim sabvuferom SUB od 200 vati, kao i zvučnicima SURROUND, koji se mogu koristiti za zadnje ili efekt-kanale.

 200 vati po kanalu

Konačno, podnostojeći zvučnici TOWER predviđeni su za stereopostavku ili kao prednji kanali u velikom surround sistemu, uz snagu od 200 vati po kanalu. Nova serija Citation dostupna je u crnoj i svijetlosivoj boji, po cijenama od 200 do 2.500 eura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.