TEHNOLOGIJA

Bežični Hi-Fi zvučnici sa vrhunskim zvukom i pristupačnom cijenom

Dovoljno su mali da budu prilagođeni radnoj površini

Novi zvučnici. Instagram

Z. K.

19.4.2024

KEF je najavio LSX II LT, najnovije zvučnike u svojoj LS Wireless kolekciji visokog kvaliteta, bez kablova. Novi model je manja verzija svog nagrađivanog modela LSX II iz 2022. godine, ali onaj koji ima sličan učinak po nižoj cijeni bez žrtvovanja mnogo u pogledu karakteristika ili kvaliteta zvuka.

Zvučnici su dovoljno mali da budu prilagođeni radnoj površini ili postavljeni u spavaćoj sobi, kao i na namjenskim stalcima za zvučnike. 

Ovo smanjenje veličine (i cijene), međutim, nije rezultiralo slabijim audio iskustvom: brend je opremio svoj novi model sa istim zvučnim motorom i vlasničkim Uni-Q drajverima koji se nalaze u njegovim skupljim modelima.

Zahvaljujući ugrađenom modulu za striming – KEF-ovom W2 modulu, poput onog koji se nalazi na prethodnim zvučnicima – korisnici mogu bežično da puštaju muziku visokog kvaliteta na LSX II LT. Zvučnici izgledaju dobro koliko i zvuče.

Zvučnici LSX II LT dolaze u tri opcije boja koje uključuju grafitno sivu, kameno bijelu i zelenu. Završna obrada koja se nalazi na LSX II je nestala, odnosno zamjenjena je jednostavnijim, potpuno mat materijalom koji čini većinu zvučnika.

KEF-ovi LSX II LT zvučnici dostupni su putem web stranice po cijeni od 999 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.