TEHNOLOGIJA

Džinovsko zrno kafe za savršenu šoljicu omiljenog crnog napitka

Intuitivni dizajn je dodatno dopunjen intuitivnim korisničkim interfejsom, koji koristi jednostavan, ali veliki ekran osjetljiv na dodir

Inovativni aparat. Instagram

Z. K.

18.4.2024

Svaki ljubitelj dobre šoljice kafe zna da priprema nije samo tehnički proces, već umjetnost.

U tom svjetlu, dizajn uređaja za pripremu kafe postaje ključni dio iskustva. On predstavlja spoj funkcionalnosti i estetike koji inspiriše i obogaćuje svaki trenutak uživanja u omiljenom napitku. Kroz pažljivo osmišljene linije, materijale i detalje, dizajn ovih uređaja prenosi priču o tradiciji, inovaciji i strasti prema kafi.

Od klasičnih espreso aparata do modernih kapsula sistema, svaki uređaj nosi sa sobom svoju priču i obećanje savršene šoljice kafe. Uz svaki detalj pažljivo osmišljen, dizajn uređaja za pripremu kafe postaje neizostavan dio rituala svakog pravog poznavaoca i ljubitelja kafe. Jedan takav aparat nam je zapao za oko, a vjerujemo da će se i vama dopasti.

Pametan vizuelni redizajn standardnog aparata za kafu, ovaj uređaj Julijane Juleve pokušava da sveprisutni proizvođač kafe bude trenutno prepoznatljiv. Način na koji to radi je tako što mašina izdaleka izgleda kao džinovsko zrno kafe. Pogledajte ga i čak i ako ne pijete kafu, velike su šanse da ćete tačno prepoznati šta je i čemu služi.

Intuitivni dizajn je dodatno dopunjen intuitivnim korisničkim interfejsom, koji koristi jednostavan, ali veliki ekran osjetljiv na dodir koji će vam pomoći da skuvate savršenu šoljicu kafe. Stavite praznu šolju, dodirnite dugme i sačekajte da vam džinovsko zrno kafe pruži šolju čistog blaženstva.

Aparat za kafu u zrnu ne pokušava da bude previše fensi. Ne izgleda previše industrijski ili previše visokotehnološki. Umjesto toga, pokušava da se opredjeli za vizuelnu familijarnost uzimajući inspiraciju iz oblika zrna kafe. Mašina ima ovalni oblik, široke i nježne krivine koje čine da izgleda glatko kao pečeno zrno kafe.

Postavljen je vertikalno na četiri noge i dolazi sa relativno jednostavnom prednjom površinom koja ima interfejs na vrhu i dozator na dnu. Korištenje Bean mašine je također nevjerovatno intuitivno. 

Prozirni prozor na vrhu omogućava vam da pogledate u prostor za odlaganje kafe mašine, obavještavajući vas da li ima dovoljno prženog zrna. Ako ne, sve što treba da uradite je da ubacite svježu kafu i spremni ste za kuhanje.

Odmah ispod prozora nalazi se interfejs koji ima jednostavnost kartice menija. Dodirnite vrstu kafe koju želite da Bean skuha i ona počinje da radi. Kafa se sipa pravo u vašu šolju ispod, omogućavajući vam da birate između više opcija, od klasičnog ravnog bijelog ili americano, do još eklektičnijih opcija kao što je napitak bez kofeina.

Bean dolazi u 5 boja – crnoj, bijeloj, bronzanoj, srebrnoj i metalik braon. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.