TEHNOLOGIJA Kratko saopćenje

"Huawei" se obratio korisnicima, evo šta su poručili

Nakon što je "Alphabet Inc’s Google" odlučila prekinuti saradnju

index.hr
20.05.2019 13:27

"Huawei": Pružit će podršku svim korisnicima

Foto: AFP

"Alphabet Inc’s Google", krovna "Googleova" firma, odlučila je prekinuti saradnju s "Huaweijem". "Huawei" se danas obratio korisnicima, postojećim i budućim. 

"Huawei" je poručio kako će, u vidu sigurnosnih ažuriranja, pružiti podršku svim postojećim korisnicima, ali i svima koji će kupiti njihove uređaje koji su trenutno na zalihama širom svijeta. 

Saopćenje je mailom dobio "The Verge" te isto i objavio. Dodaju kako je saopćenje kratko te kako otvara više pitanja nego što daje odgovora.

"Huawei" je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta. Kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo sarađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosistem koji je koristio i korisnicima i industriji. 

"Huawei" će nastaviti pružati sigurnosna ažuriranja i usluge nakon prodaje svim postojećim Huawei i Honor pametnim telefonima i tabletima, kako onima koji su prodani tako i onima koji su na zalihama.

Nastavit ćemo s izgradnjom sigurnog i održivog softverskog ekosistma kako bismo svim korisnicima globalno pružili najbolje iskustvo - poručili su iz "Huaweija".

Komentari

NA VRH