LIFESTYLE

Policija uhapsila muškarca jer je "imao velike mišiće i izgledao kao bodybuilder"

Bizarnost iz Švedske

(A. Vr.)

10.8.2014



Švedska policija ozbiljno shvaća borbu protiv anaboličkih steroida.  Naime, policajci su u Malmou uhapsili neimenovanog muškarca jer je "imao velike mišiće i izgledao kao bodybuilder", piše The Local.

Zbog njegove građe odmah su posumnjali da koristi anaboličke steroide pa su ga odlučili ispitati. Nakon privođenja u policijsku postaju odlučili su pretražiti njegov stan i otkrili da ih je sumnja odvela u pravom smjeru.

U stanu je pronađeno više od 20 hiljada steroidnih tableta, hrpa bočica steroida za ubrizgavanje, 20 hiljada dolara u gotovini te opremu za pakiranje i slanje steroida potencijalnim mušterijama. Na njegovom mobitelu pronašli su poruke u kojima je potraživao velike količine marihuane, prenosi index.hr.

S njim je u stanu boravila i jedna ženska osoba koja je priznala saučešće u posjedovanju i distribuciji steroida, a muškarac je na kraju priznao da koristi steroide. Osuđen je na godinu i devet mjeseci zatvora, žena na godinu i šest mjeseci.

Hapšenje bodybuildera u Švedskoj nisu novost i ovakva vrsta profiliranja potencijalnih preprodavača pokazala se kao uspješna praksa u borbi protiv steroida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.