LIFESTYLE

Prnjavor ušao u Guinnessa napravivši najveću riblju čorbu

Ukupna težina 3.804 kg

N. S.

19.8.2014


Opština Prnjavor uspjela je danas da napravi najveću riblju čorbu na svijetu, ukupne težine 3.804 kg i na taj je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, potukavši prethodni rekord od 3.020 kg iz američke savezne države Massachusetts. Organizatori manifestacije bila je Turistička organizacija opštine Prnjavor.

Ispravnost postupka pravljenja čorbe tok cijelog takmičarskog dana pratio je sudija iz Londona, koji je rekao da je tokom održavanja takmičenja ispunjeni svi uslovi i propozicije, i više nego što se očekivalo.

 

 

U pravljenju čorbe učestvovalo je 20 kuhara, a kako smo saznali utrošeno je oko 1.500 kg ribe, mada su to recepti koji domaćini ljubomorno čuvaju, jer trebaju u narednom vremenu ostati rekorderi.

 

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić je rekao da je ovo historijski dan za Prnjavor, ono po čemu će biti prepoznatljivi u svijetu.


- Ušli smo u Almanah Guinnessovog rekorda, napravili smo najveću riblju čorbu. Sve je počelo prije godinu dana s organizacionim odborom i evo uspeli smo. Nije bilo lako. Više od 300 ljudi je uključeno u direktno pripremanje čorbe i veoma sam sretan što je sve proteklo onako kako smo i očekivali, rekao je načelnik Gatarić.

 

 

Direktor Turističke organizacije Prnjavor Dragan Čolić je rekao da mu je drago što su napravili imidž s kojim se u narednom vremenu može hvaliti Prnjavor i da je već u planu da se krene u obaranje rekorda u pravljenju piroga.

 

Odlukom opštinske vlasti, degustacija čorbe za Guinnessa i ulaz na koncert grupe "Riblja čorba" su besplatni, čime su opovrgnete glasine da će se ulazak na događaj naplaćivati.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.