LIFESTYLE

U Bosanskom Brodu napravljen hljeb dug tri metra

Održani Drugi Gastro susreti

N. Simić

14.9.2014

 

Pobjednik u pripremanju gulaša na brodskim Gastro susretima , a u okviru Drugog sajma privrede, je restoran "Konoba“ iz Bosanskog Brod. Pobjedniku je pripala nagrada kotlić, koji je uručio zamjenik načelnika Goran Garačić, a ostalim učesnicima, kojih je bilo 13, uručene su zahvalnice .

"Ovo je druga manifestacija u našem gradu, vjerujem da smo bili dobri domaćini, i da će naredne godine naše druženje biti još masovnije", rekao je Garačić, koji je zvanično i zatvorio Drugi sajam privrede na kojem je učestvovalo 40 izlagača iz okruženja.

Za naj štand na Gastro susretima je proglašen štand Kola srpskih sestara, za najposjećeniji štand Udruženja žena iz Koliba, koje su predstavile gastronomska umijeća.

Skromna nagrada pripala je i Udruženju žena iz Batkuše i Udruženju žena „Veliko srce“ iz Modriče, za doprinos održavanju susreta i kao najdaljim učesnicima.

brod-gastro-fest11

U ime opštine Brod i Turističke organizacije koji su bili organizatori manifestacije nagrada je uručena i Udruženju žena „Đurđevak“ iz Broda. U dane sajam Pekara „Ilić“ iz Dervente je predstavila hljeb dužine tri metra, koji je posebno spremljen za ovu manifestaciju.

"Željeli smo da napravimo nešto novo, a pored brojnih naših proizvoda od brašna, ove godine pripremili smo hljeb u dužini od tri metra. Nakon što su posjetioci imali priliku da pogledaju na izložbenom štandu, isti smo poklonili organizatoru gastro susreta da podijele građanima uz čorbu“ rekao je Nenad Ilić, iz pekare „Ilić“ Derventa.   

Brojni posjetioci imali su priliku da probaju brojne specijalitete iz Posavine, koji nisu svakodnevni u našoj ishrani, ali i da se druže uz dobar kulturno-zabavni program, te točeno pivo, neizostavnu šljivovicu, te zajedničko kolo i pjesmu.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.