LIFESTYLE

Javio se na kliniku, tijelo mu se raspadalo

Ovisnik o drogi "krokodil" u Beogradu

Redakcija

6.10.2014

U jednu poznatu beogradsku kliniku, na odjelu plastične hirurgije, s ozbiljnim fizičkim povredama, pri čemu mu se tijelo doslovno raspadalo, primljen je prvi pacijent, ovisnik o zloglasnoj drogi "krokodil". Njegovo stanje je na kraju stabilizirano i trenutno je izvan životne opasnosti.

- Ovo je prvi pacijent s ovako strašnim posljedicama trenutno najgore droge koja postoji na tržištu. Radi se o muškarcu srednjih godina iz Beograda. Oštećenja na koži su velika, a na bočnim dijelovima ona uopšte ne postoji pa je prizor jeziv i užasan - rečeno je u klinici.

Na njegovu sreću, stanje mu je stabilizirano, ali su ozljede i dalje veoma opasne. Prema dostupnim informacijama, pacijent je sam radio drogu od koje mu se tijelo sad raspada. Nije je kupio.

Ovaj opasni narkotik napravljen je miješanjem teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, a svi se mogu naći u slobodnoj prodaji.

“Krokodil” je poznat kao droga iz kućne radinosti, a pojavio se 2002. godine u Sibiru, gdje je prodavan kao heroin, iako je sam nekoliko puta jači. Ime je dobio po tome što koža na mjestu na kojem se ubrizgava najprije liči na ljuske krokodila da bi zatim meso počelo truhnuti i doslovno otpadati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.