LIFESTYLE

Pronašla oca preko Facebooka, a on je zlostavljao

Šokantan slučaj u Velikoj Britaniji

A.U.

12.12.2014

Djevojčicu od 13 godina otac je silovao tokom šest mjeseci, nakon što ga je ona pronašla na Facebooku, pišu britanski mediji.

Tinejdžerica, koja sada ima 18 godina, oca je našla preko Facebooka, a kada su se upoznali, nakon određenog vremena majka joj je dozvolila da se preseli kod njega.

Zlostavljač je nedavno osuđen na šest godina zatvora.

Na početku je ona spavala na kauču, a kada je 41-godišnjak raskinuo sa svojom djevojkom "obratio je pažnju" na kćerku.

Najprije joj je rekao da ona može spavati u krevetu, a on će biti na kauču, da bi se tokom noći ušunjao u njen krevet i imao odnose sa njom.

"Nije se opirala jer je to bio njen otac, tek ga je upoznala i pristala je na to", rekao je tužilac Timothy Capstick.

Djevojčica je kazala da je željela vrištati ali nije mogla jer je to bio njen otac, te da se zlostavljanje dešavalo svaki drugi dan, tokom šest mjeseci, a često je nagovarao da pije alkohol prije odnosa.

Kada više nije mogla trpiti zlostavljanja, pobjegla je od kuće i prijavila slučaj.

Policija je na njegovom mobitelu pronašla SMS poruke koje sugeriraju da je imao odnose sa kćerkom, ali on je kazao da je, vjerovatno, neko drugi uzimao mobitel i slao poruke, piše dailymail.co.uk.

Na kraju je priznao jedan seksualni napad na kćerku i da je imao odnose sa njom 14 puta.

"Veoma mu je žao i volio bi da može vratiti vrijeme, muka mu je kad pomisli na to", kazala je zastupnica zlostavljača Alison Dorrell.

Nedavno je donešena presuda, a zlostavljač je dobio šest godina zatvora.

"Tokom šest mjeseci odvratno ste zloupotrijebili ukazano povjerenje. Ona je imala 13 godina, a vi 41 i iskoristili ste je. Kada smo je pitali zašto je to trpila, rekla nam je da ste vi bili njen otac i nije željela izgubiti ono što je pronašla, a vi ste se poigrali njenim emocijama", kazao je sudija Simon Lawler koji je donio presudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.