LIFESTYLE

FASCINANTNO Ova novogodišnja jelka će vas oduševiti, a napravljena je od otpada!

Ove godine sačinjena je skulptura od 3.600 plastičnih flaša

(A. Vr.)

25.12.2014

Ekolozi u Meksiku već sedam godina postavljaju jelku koja je napravljena od recikliranih plastičnih boca. Ove godine sačinjena je skulptura od 3.600 plastičnih flaša koje su pokupljene sa ulica grada i obale rijeke, prenosi agencija Beta.

Volonterka Sara Galegos ističe da je ekolozima trebalo šest dana da prikupe i očiste potrebnu količinu boca kako bi jelka visoka sedam metara, bila gotova.

- Ideja je da pokupimo sve te flaše koje zagađuju našu okolinu. Vidimo puno smeća po ulicama i ove boce se mogu prikupljati i ponovno iskoristiti – dodala je ona.

Na ovakvu ideju su došli i stanovnici Crne Gore, koji su napravili u centru Podgorice najneobičniju novogodišnju “jelku” – od plastičnih boca i limenki iz smeća.

Ovo je djelo radnika podgoričkog javnog preduzeća "Deponija", koji su poređali šarene boce i limenke slojevito nekoliko metara uvis, tako da "jelka" djeluje veoma dekorativno.

Novogodišnja jelka od otpada postavljena je u Njegoševom parku, u blizini nove Eko-zgrade u kojoj je predstavništvo Ujedinjenih Nacija u Crnoj Gori. Osvjetljena je i izaziva veliko interesovanje građana.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.