LIFESTYLE

Bio mrtav 20 minuta, a potom uslijedilo čudo: Vidio sam...

Lijekari nisu znali objasniti kako je mladić preživio

(J. Be.)

17.5.2015

Zack Clements srušio se na času tjelesnog odgoja, a njegov porodica vjeruje da je živ zahvaljujući božanskoj intervenciji. Tinjedžer Zack Clements tvrdi da je umro na 20 minuta, a da ga je u život vratilo čudo za koje je zaslužan Isus.

Ovaj 17-godišnjak srušio se u školi na času tjelesnog odgoja, a njegovo srce prestalo je kucati na 20 minuta. Kad su ga lijekari uspjeli oživjeti i vratiti mu pulsk helikopterom je prebačen u bolnicu. Probudio se nekoliko dana kasnije na odjeljenju intenzivne njege.

Lijekari nisu znali objasniti kako je mladić iz Teksasa preživio. Međutim, on kaže da ga je, kada mu je srce prestalo kucati, posjetio Isus koji mu je rekao da će sve biti u redu.

- Tokom tih 20 minuta vidio sam čovjeka duge, zamršene kose s gustom bradom i nije mi dugo trebalo da shvatim da je to Isus - ispričao je novinarima Zack, prenosi Mirror. Dodao je da je otišao do njega, a on mu je stavio ruku na rame i rekao da se ne brine.

Zackova porodica uvjerena je da ga je nakon rušenja tokom trčanja spasila božanska intervencija. Njegov otac Billy rekao je kako ono što se dogodilo nije moguće objasniti ljudski, dok majka Teresa kaže da joj je drago što je Isus odlučio vratiti njezino dijete.

Čim mu lijekari to dopuste, Zack planira povratak u školu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.