LIFESTYLE

Goran Rosić zamalo završio u zatvoru zbog pravljenja ajvara

Rosić: Očekuje ga novo suđenje

Avaz.ba

5.5.2018

Gorana Rosića, koji živi u Kanadi, vjerovatno jedinog Srbijanca na svijetu koji je dospio na sud zbog pečenja paprike u vlastitom dvorištu, ni nakon godinu procesa, nadležni državni organi još nisu uspjeli kazniti. Štaviše, Rosić je uspio cijeli slučaj preokrenuti u svoju korist.

Bračni par Rosić prošlog ljeta prijavila je komšinica, jer je u svom dvorištu pekao paprike za ajvar. Vatrogasci su brzo dojurili u njihovo dvorište, a ubrzo je uslijedila i tužba. Goranu je prijetila kazna od 50.000 dolara ili zatvor od godinu u slučaju da ne plati.

No, on do sada nije platio ni centa, a na kraju su ga čak morali udaljiti iz sudnice zato što je, kako je Rosić rekao, jedan od vatrogasaca priznao da je fotografija roštilja u njegovom predmetu podmetnuta. Na kraju je sudija Gorana i njegovu suprugu kaznio sa po 305 dolara.

No, Rosić se nije tako lako predao. Odmah je uložio žalbu te je 13. marta ove godine njegov slučaj dospio i na Viši sud. Rosić tvrdi da sudija neće dozvoliti da njegov slučaj završi na vrhovnom sudu Kanade, jer će, u tom slučaju, navidjelo izaći sve prljavštine koje su mu podmetali tokom cijelog sudskog postupka.

Novo suđenje zakazano je za 17. juli. Rosić je trenutno u Beogradu, a iz Kanade je donio cijelu roštiljsku aparaturu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.