ITALIJA

Mafijaši mu ubili oca, a on postao vrhunski napadač i zavodnik

Ovaj 36-godišnji napadač trudi se maksimalno uživati u životu, koji ga u ranom djetinjstvu nimalo nije mazio

Avaz.ba

4.9.2018

Vijest da je bivši italijanski reprezentativac Marko Borijelo (Marco Borriello) potpisao ugovor s jednim španskim trećeligašem kao bomba je odjeknula u nogometnoj javnosti. Ljubitelji nogometa širom svijeta zapitali su se šta bivši napadač Milana, Juventusa, Rome.. radi u nižerazrednom takmičenju.

Vjetar u leđa

Odgovor je Ibica, jer gdje je zabava i gdje su najljepše žene, tu je i najveći zavodnik među nogometašima - Marko Borijelo. Ovaj 36-godišnji napadač, naime, trudi se maksimalno uživati u životu, koji ga u ranom djetinjstvu nimalo nije mazio.

- Mog oca ubila je mafija kada sam imao deset godina. Pozajmio je novac jednom čovjeku iz klana Kasalesi (Casalesi) i on mu nije htio vratiti novac kada je otac tražio. Bio je to Paskuale Sentore (Pasquale Centore), bivši gradonačelnik – rekao je Borijelo.

Otkrio je da ga je nogomet spasio i pomogao mu da se lakše nosi s očevom smrću te je istakao kako mu je to bio vjetar u leđa da se izbori za nešto važno u životu. Naveo je i da je odrastanje u siromaštvu ostavilo brojne ožiljke.



quote
<p>Otkrio je da ga je nogomet spasio i pomogao mu da se lakše nosi s očevom smrću te je istakao kako mu je to bio vjetar u leđa da se izbori za nešto važno u životu.&nbsp;</p>

- Živjeli smo u San Đovani Tedučiju, tamo je bila najveća koncentracija gangstera. Ne mogu da kažem da je to bilo odrastanje kao u džungli, ali nije bio ni Diznilend – kazao je Marko.

 Tajna veza

Osim što je igrao za najbolje italijanske klubove i bio reprezentativac Italije, ostat će upamćen kao najveći zavodnik među nogometašima. Na njegov šarm pala je i Srbijanka, poznata manekenka, glumica i voditeljica Nina Seničar. Nina i Marko vezu su počeli početkom 2009. godine, a zajedno su bili osam mjeseci.

 Odlična forma

Borijelo je nedavno na Instagramu objavio fotografije s Ibice. Pokazao je da je u sjajnoj fizičkoj formi, a Španci prenose da nema žene koja se na plaži nije okrenula za njim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.