SAVJETI Svi smo ih napravili

Dvije najčešće ljubavne greške koje zanemarujemo

Nekada je bolje prekinuti vezu

CDM
04.09.2018 22:15

Foto: Ilustracija

Čak i najsnažniji koji uvijek drže do sebe i svojih potreba prave greške kada je ljubav u pitanju. U nastavku pogledajte koje su se dvije greške barem jednom potkrale svakom od nas.

1. Prelazite preko partnerovih prestupa koji vas čine duboko nesretnim

Neki postupci jednostavno ne mogu da se oproste. Postoje parovi koji mogu da pređu preko preljube ili uvrede i ponovo da steknu povjerenje, ali to se događa samo kada druga strana koja je kriva za ove prestupe iskreno žali zbog njih i promjeni svoje ponašanje na bolje.

Bez toga nema oproštaja i povjerenja. Ako ste svom partneru objasnili što vas je duboko povrijedio, ali on to i dalje radi, prelazak preko toga neće vas učiniti sretnijima. Psiholozi upozoravaju da ignoriranje problema dugoročno šteti vezi ili braku i ponekad je bolje pošteno se posvađati nego šutjeti o tome što vas muči. 

Ako problem ne može da se riješi, a vi ste i dalje nesretni, onda je bolje prekinuti vezu nego ostati u njoj.

2. Zanemarujete svoje potrebe na račun partnerovih

Kako biste uspostavili zdrav odnos, ne samo ljubavni nego i prijateljski, sebi morate da budete na prvom mjestu. Žene često imaju potrebu da maksimalno ugode svom partneru u svim aspektima zajedničkog života i istovremeno da zanemare svoje potrebe.

Uvijek se prilagođavate njegovom rasporedu, kuhate samo ono što on želi, u najintimnijim trenucima važno vam je da on bude zadovoljen, a vi svojevoljno igrate sporednu ulogu. Sve su ovo situacije u kojima ne mislite na sebe, a trebalo je.

Zapamtite da je temelj svake veze kompromis i jednakost, a vi ste jednako važni kao i vaš partner.

NA VRH