SRBIJA

Silovali su me, mučili i tukli, živim u strahu da će me pronaći

Nataša je sada u Sigurnoj kući i redovno se viđa s porodicom i djecom, a odlazi i kod psihologa na terapije

Beograd: Žene često žrtve nasilja. Ilustracija

Avaz.ba

8.9.2018

Majka troje djece Nataša M. (39) iz Srbije preživjela je nezamisliv horor kada su je brat i njegova supruga silovali, tukli, mučili i tjerali da briše vlastitu krv s poda. Da stvar bude gora, ona je svog brata po majci Dejana S. (34) upoznala prije nekoliko godina, a pakao za nju počinje kada je otišla u posjetu bratu i njegovoj supruzi Jasni, koji žive u drugom gradu.

 Sva krvava

Sve što je uslijedilo bilo je strahota, jer su Natašu seksualno zlostavljali brat kojeg je tek upoznala i njegova supruga. Silovanje nije bilo jedino čemu je bila izložena. Brat ju je brutalno tukao, gušio, udarao i nije se zaustavljao dok nije vidio da je sva krvava. Također, nije joj dozvoljavao da se vrati kući, gdje su je čekali muž i dvije kćerke od 10 i 11 godina te petogodišnji sin.



quote
<p>Sve što je uslijedilo bilo je strahota, jer su Natašu seksualno zlostavljali brat kojeg je tek upoznala i njegova supruga</p>

Tražio je od nje da podnese zahtjev za razvod braka, da napusti muža i djecu i da uzme njegovo prezime. Slušala je zastrašujuće prijetnje: „Ako bilo kome kažeš nešto, ode ti glava, stradat će ti djeca“, a ona je vjerovala tim prijetnjama jer se bavio kriminalnim poslovima.

- Tog dana uhvatio me za kosu, počeo mi je udarati glavu o zid, nazvao me pogrdnim imenima, a snajki je pokazao da zatvori prozore i navuče zavjese. Odvukao me u krevet, počeo me udarati pesnicama gdje god je stigao, gušiti me, a ja sam počela krkljati - ispričala je Nataša.

Bijeg u slobodu

Dodala je da ju je potom odvukao u kupatilo i udarao njenu glavu o zid, a kada je vidio krv, stao je. Potom ju je natjerao da briše krvavi pod, ali se ona od bolova i šoka onesvijestila, a kada je došla svijesti, brat nije bio kod kuće. Onda je i njegova supruga otišla do prodavnice.

Kako dodaje, taj trenutak iskoristila je za bijeg u slobodu. Otrčala je kod komšija, čija je kuma socijalna radnica i oni su joj pomogli. Uputili su je na Savjetovalište i u Sigurnoj kući je već dva mjeseca. Sada se redovno viđa s porodicom i djecom, a odlazi kod psihologa na terapije. I dalje živi u stalnom, paralizirajućem strahu da će brat ispuniti prijetnje i da će je kad-tad naći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.