UHAPŠEN U MADRIDU

Ko je Slobodan Milutinović Snajper: Novosadski kriminalac koji je privođen i u BiH, dovođen u vezu s političarima

Zasad nije jasno da li je uhapšen zbog raspisane Intepolove potjernice ili je možda u Španiji počinio neko krivično djelo

Slobodan Milutinović Snajper. Nova.rs

Danas.rs

26.4.2024

Novosadski kriminalac Slobodan Milutinović zvani "Snajper" jučer je uhapšen u Madridu, prenosi danas.rs, navodeći kako je u javnosti u Srbiji dovođen u vezu s visokim političkim funkcionerima.

Zasad nije jasno da li je uhapšen zbog raspisane Intepolove potjernice ili je možda u Španiji počinio neko krivično djelo.

Osuđen 2023. 

Slobodan Milutinović "Snajper" uhapšen je u septembru 2021. godine, zbog zlostavljanja djevojke. Zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja djevojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi, u aprilu 2023. je osuđen na dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Viši sud ga je poslije izricanja presude iz zatvorskog pritvora, prebacio u kućni pritvor sa nanogicom. Milutinović je, međutim, ubrzo pobjegao, odnosno 5. maja te godine se nije vratio iz šetnje koju je imao od 12 do 13 sati. Od tada se nalazio u bjekstvu.

Nezvanični vođa navijača Vojvodine

Milutinović je bio nezvanični vođa navijača FK Vojvodina, a jedno vrijeme je sjedio i u Upravnom odboru tog fudbalskog kluba. 

Upravo ga je Novaković optuživao da stoji iza reketiranja i maltretiranja jednog fudbalera Vojvodine, i premlaćivanje jednog mladića u prostorijama koje koriste navijači tog kluba.

Kako je Nova.rs pisala, Milutinović se ranije teretio za nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških tjelesnih povreda, a bavio se i preprodajom droge.

U zatvoru je “ležao” ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična djela dobio je uslovnu kaznu.

Prije tri godine Snajper je bio hapšen i na području Jahorine u BiH, zbog sumnje da je „počinio određena krivična djela iz Krivičnog zakonika RS“. Nakon kriminalističke obrade, pušten je iz pritvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.