AMERIKA

Al Kapone u vili u Majamiju planirao masakr na Dan zaljubljenih

Imanje se nalazi u zaljevu, koji je zaštićen ogradom, a čuva ga osiguranje

Procijenjena na 13,5 miliona dolara. CBS Miami

Avaz.ba

7.10.2018

Luksuzna vila ozloglašenog mafijaša Al Kaponea, koja se nalazi u Majamiju, ponuđena je na prodaju. Kapone je u ovoj vili proveo mnoge značajne trenutke, a smatra se da je tu planirao masakr na Dan zaljubljenih 1929. godine.

Tada je sedam članova rivalske bande Sjeverna strana postrojeno uz zid garaže i strijeljano. Ubice su bili članovi Kaponeovog klana, ali su masakr izvršili odjeveni kao policajci. Upravo zbog ovog zločina, Al Kapone proglašen je državnim neprijateljem broj jedan. U ovoj vili je i preminuo 1947. godine.

Imanje se nalazi u najluksuznijem naselju, u zaljevu koji je zaštićen ogradom, a čuva ga osiguranje. Ukupna površina imanja je nešto manje od 3.000 kvadratnih metara, a na njemu se nalaze tri zgrade. Glavna zgrada je vila od 550 kvadrata sa četiri spavaće sobe, zatim jedna dvospratna zgrada pored bazena i gostinjska kuća sa dvije spavaće sobe, koju je Al Kapone pretvorio u kuću za svoje čuvare.

Kompleks ima i malu privatnu plažu. Vilu u španskom stilu Al Kapone je kupio 1928. godine za samo 40.000 dolara, jer ga je, navodno, podsjećala na sunčane obale Italije. Imanje je od tada nekoliko puta renovirano. Baza ozloglašenog bosa bio je Čikago pa je ovu kuću koristio samo za odmor i glamurozne zabave. Inače, vila je na tržištu procijenjena na 13,5 miliona dolara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.