VELIKA BRITANIJA Svijet joj se srušio

Dobila tumor na mozgu, a zaručnik je preko poruke ostavio sedmicu dana prije vjenčanja

Emili otkrila da vjeruje da je s njom prekinuo jer se zbog lijekova udebljala 30 kilograma

Avaz.ba
23.01.2019 22:00

Prije nego što se razbolila, Emili se bavila modelingom i bila menadžer u noćnom klubu

Foto: Facebook

Emili Nikolson (Emily Nicholson) je u februaru 2016. dijagnosticiran tumor na mozgu, a kad su joj godinu dana kasnije rekli da joj ostaje između 12 i 18 mjeseci života, odlučila je ubrzati planove za vjenčanje.

Svijet joj se srušio kad joj je, samo sedmicu dana prije vjenčanja, zaručnik Džejmi Smit (Jamie Smith, 24) saopćio da želi sve otkazati i to putem poruke na Facebooku.  

- Rekao mi je da više ne želi biti sa mnom i da me već dugo ne voli. Bilo je grozno - ispričala je Emili za "Daily Mail" i otkrila da vjeruje da je s njom prekinuo jer se zbog lijekova udebljala 30 kilograma.

Trebali su se vjenčati u avgustu 2016., ali su vjenčanje zbog njene operacije pomaknuli na mart 2017. Prije toga su planirali zajednički život i razgovarali o tome kako će zamrznuti Emilina jajašca kako bi mogli imati dijete ako ona pobijedi bolest. 

-Jasno je naglasio da me ne voli. Osjećam da je to bilo zbog mog izgleda tokom liječenja. Jako me povrijedio, ali nema se smisla mučiti s tim. Moram ostati jaka - kazala je ona.

Emili se, inače, prije nego što se razbolila bavila modelingom i bila menadžer u noćnom klubu.

Dobro joj je išlo u životu. Imala je svoju kuću i dobar posao. Kad je počela dobijati napade, mislili smo da je od stresa jer toliko puno radi. Svijet nam se raspao kad smo čuli dijagnozu - ispričala je njena majka Džoan (Joanne). 

Emilina porodica se iz australskog Perta, gdje su neko vrijeme živjeli, preselila natrag u Veliku Britaniju i putem "GoFundMe" stranice počeli prikupljati sredstva kako bi se Emili mogla liječiti pionirskom vakcinom. 

Emili je do sad već uspjela poživjeti duže nego što su joj to liječnici prognozirali, a nada se da će joj vakcina pomoći u borbi protiv bolesti. 

NA VRH