ISPOVIJESTI

Džil Dod bila jedna od 11 ljubavnica Adnana Kašogija

Glavna je bila izvjesna Sabina, a kuća je bila puna prelijepih mladih žena

Dod: Sve objavila u knjizi. New York Post

Avaz.ba

22.4.2019

Džil Dod (Jill Dodd) bila je osamdesetih godina uspješan model, a onda je upoznala 24 godine starijeg muškarca. Poslije ovog susreta, njen život je krenuo u drugom pravcu. Živjela je u njegovom haremu, a sve pojedinosti otkrila je u knjizi koju je predstavio “New York Post”. 

Mlada i naivna

- Kad sam imala 20 godina, potpisala sam ugovor sa prestižnom modnom agencijom “Wilhelmina Models”. Počela sam dobivati angažmane u Francuskoj, a u Parizu sam snimala editorijale za “Vogue”. Bila sam mlada, naivna i opijena uspjehom kad sam u Kanu upoznala malog, proćelavog, debeljuškastog, ali šarmantnog gospodina. Tek sam poslije shvatila da je to Adnan Kašogi, koji je zaradio milijarde na preprodaji oružja - piše u kontroverznoj knjizi 58-godišnja Džil.

Sve je počelo kad ju je Adnan pozvao na ples. Kaže kako je on odjednom zgrabio stolac, zavitlao ga i bacio u vatru. Uradila je isto što i on. Smijali su se. Onda ju je, bez ikakvog upozorenja, uzeo za ruku i na nadlaktici joj prstom umrljanim krvlju napisao: “Volim te.” Sutradan je Kašogi pozvao Džil na svoju 280 metara dugu jahtu, na kojoj se snimao jedan od filmova o agentu Džejmsu Bondu (James Bond).

- Kad sam sa prijateljicom stigla na jahtu, Adnan nas je odveo do ogromnog ormara, koji je bio prepun dizajnirane odjeće i mogle smo birati šta smo htjele. Razgovarali smo do pet ujutro i ja sam se zaljubila u njega - napisala je Džil, koja je od Adnana dobivala skupe poklone, a onda ju je on 1980. godine pozvao u svoju vilu u Marbeli.


Kašogi i Dod: Iz sretnih dana. New York Post

Očekivala je da će tamo biti nasamo s njim, ali su je dočekale druge žene. Glavna je bila izvjesna Sabina, a kuća je bila puna prelijepih mladih žena. Za neke od njih Džil nije bila sigurna ni da su bile punoljetne.

Voljela ga

- Navečer sam se otišla okupati, Adnan me gledao i objasnio mi kako stoje stvari. Rekao je: “Želim da budeš jedna od mojih ljubavnica. Prema saudijskom zakonu, smijem imati tri zakonite supruge i 11 ljubavnica. Želim da budeš jedna od njih. Poljubit ću te tek kad prihvatiš moju ponudu.” Naravno, pristala sam. Voljela sam ga - napisala je Džil.

Postala je dio harema, što znači da je morala čekati red kako bi vodila ljubav s čovjekom svog života. Napisala je kako je jedne noći došao u njenu sobu, nosio je poklon te kako joj se sve srušilo u trenutku kad je vidjela da je shvatio da je došao u pogrešnu sobu. Ubrzo je nakon toga napustila Adnana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.