NOVI PREOKRET

"Živa mumija" koju je navodno napao medvjed ovako izgleda, boluje od teške bolesti

Aleksandar: Neliječena psorijaza. Društvene mreže

Avaz.ba

7.7.2019

Brojni svjetski mediji pisali su o slučaju Rusa Aleksandara koji je spašen poslije mjesec provedenih u medvjeđoj jazbini nakon što mu je predator slomio kičmu i ostavio ga kao zalihu hrane.

Lovci koji su, navodno, pronašli Aleksandra mislili su da je tijelo mumificirano, ali su brzo shvatili da je čovjek još živ. Na objavljenom snimku se vidi da je njegovo tijelo prekriveno suhom krvlju i zemljom, a koža potpuno bijela, ali on ipak pomjera ruke i govori da je preživio mjesec u jazbini tako što je pio sopstveni urin.

Međutim, potraga za identitetom nesretnog čovjeka utvrdila je da je Aleksandar hospitaliziran u Kazahstanu i da ga nikada nije napao medvjed, piše britanski "San". 

Ljekari u Kazahstanu tvrde da je Aleksadar bio pogođen hroničnom psorijazom i koje ga je ostavilo praktično unakaženog.

Nove slike 41-godišnjaka sada su otkrivene i drastično se razlikuju od onih na kojima je čovjek nalik mumiji. Fotografije snimljane prije kožne bolesti prikazuju Aleksandra koji pozira i igleda potpuno zdravo. 

On je prošlog mjeseca primljen u bolnicu zbog neliječene psorijaze i otvorenih rana, rekao je doktor Rustam Isaev.

- Bio je u depresivnom stanju. Zanemario je svoju psorijazu i u takvom stanju je doveden. Prošle sedmice ga je njegova majka odvela kući - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.