BEZUVJETNA LJUBAV Roditelji su spremni učiniti sve za svoju djecu

Otac zbog kćerke prokopao kilometre puta kroz planinu, a onda su se javili političari

Kad je malena Gamze krenula u školu, posjeo bi je na traktor i vozio do najbliže ceste na kojoj staje autobus

Avaz.ba

Nekad je teško i zamisliti šta su sve roditelji spremni učiniti za svoju djecu, ali jedan otac iz Turske toliko je pomjerio granice da je u njegov poduhvat teško povjerovati. Čovjek se zove Ramazan Korkut i on je za svoju kćerku izgradio cestu kako bi mogla ići u školu. 

Da, doslovno je izgradio cestu svojim rukama! 

  • Njihova porodica stanuje u malenom planinskom selu koje je izvan svih mogućih ruta

    Njihova porodica stanuje u malenom planinskom selu koje je izvan svih mogućih ruta

    Foto: Agencije


Shvatio je da je u ozbiljnom problemu kad je malena Gamze trebala krenuti u vrtić. Tada je počelo – nije postojao adekvatan put kojim bi je lokalni autobusni prijevoznik doveo do vrtića. Do vrtića je vodila tek zapuštena zemljana šumska cesta. 

Naime, njihova porodica stanuje u malom planinskom selu koje je izvan svih mogućih ruta, a lokalna vlast priznala mu je kako je nemoćna išta poduzeti. Poslali su mu odbijenicu te poručili da ne mogu ništa učiniti za njega i kćerku.

Kad je malena Gamze krenula u školu, posjeo bi je na traktor i vozio je do najbliže saobraćajnice na kojoj staje autobus. Međutim, shvatio je kako je to prenaporno za njegovo dijete te se odlučio na poduhvat.

  • Unajmio je bager i četiri kamiona

    Unajmio je bager i četiri kamiona

    Foto: Agencije


Unajmio je bager i četiri kamiona, od lokalne zajednice je uspio isposlovati još jedan kamion, a od šumarije valjak. Trebalo mu je samo šest dana: Gamze je dobila put koji je postao prihvatljiv za prolazak autobusa koji sada svakog jutra stiže ispred kućnog praga.

Ali, to nije bio kraj mukama: porodica je zbog izgradnje ceste upala u dugove. Već su imali jednu veliku nesreću, u požaru im je prije tri godine izgorjela kuća, a izgradnja ceste stajala ih je dodatnih 6.500 eura.

Ipak, priča je dobila sretan kraj. Pokazalo se da političari ne moraju biti tako bezdušni. Lokalne vlasti su se smilovale i preuzele na sebe sve troškove.

Više o temi Turska

BLISKI ISTOK
Kopnene trupe napreduju na sjeveru Sirije
NA VRH

Podijeli članak na