LIFESTYLE

William Dunby (13) ima knjigu koju je imao William Dunby!

Prije gotovo 100 godina pripadala njegovom vršnjaku

(Am. K.)

27.7.2015

William Dunby (13) od majčine je prijateljice dobio knjigu koju je otac davne 1919. godine za Božić darovao svom tada 13-godišnjem sinu, Williamu Dunbyju

Učenik William Danby (13) ostao je u šoku kada je u ruke dobio knjigu koja je prije gotovo 100 godina pripadala njegovom vršnjaku.

No, najveće iznenađenje je da se dječak koji je 1919. godine dobio upravo tu knjigu za Božić zvao identično kao i on - William J. Danby. Jedina je razlika što je prvom vlasniku knjige srednje ime James, a junaku ove priče Joseph.

Nevjerojatno otkriće upisano je u posveti. Knjigu je zapravo, prebirući po donacijama, pronašla prijateljica Williamove majke, piše Daily Mail. 

- Ovo je nevjerojatna, prekrasna slučajnost. Danby je inače rijetko prezime na našem području. Pronašli smo ih u sjevernom Yorkshireu. Naći imenjaka u tako staroj knjizi bilo je nevjerojatno – kazala je dječakova majka Angela za medije.

U knjizi piše 'Williamu J. Danbyju od oca, Božić 1919.'.

Danbyiji su pokušali pronaći imaju li ikakve rodbinske veze s dječakom iz posvete no nisu uspjeli, iako su istraživali sve do 1841. godine.

William je sedma generacija u svojoj porodici, a iako s imenjakom iz knjige nije u rodu, njihova fizička sličnost je nevjerojatna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.