LIFESTYLE

PAKLENI DERNEK Cijela banda u zatvoru slavila sa tortom od kokaina

Obilježili godišnjicu osnivanja kriminalne organizacije

(Al. Ti.)

7.9.2015

Pripadnice brazilske bande Primeiro Comando da Capital, poznate još i pod nazivom First Command of the Capital, počastile su brojne 'kolegice' jednog zatvora na sjeveru Sao Paula kokainom, marihuanom i rumom povodom 22. godišnjice od osnivanja ove utjecajne kriminalne organizacije.

Snimke su otkrile da je rođendanska zabava predvodila Cândida Maria Santana Bispo, žena koja je uhapšena 2009. godine jer je sudjelovala u organizaciji izvlačenja pripadnika svoje bande iza rešetaka.

kokain-zatvor-222

Bispo je, može se čuti na snimci, zatvorenice pozvala da se najprije zagriju rumom i marihuanom, ali i da potom navrate na 'tortu' na kojoj je kokainom prigodno ispisano ko i što slavi.

First Command of the Capital je najveća brazilska kriminalna organizacija s otprilike 13 hiljada članova (od čega ih se šest hiljada nalazi po raznim zatvorima), te djeluje u 22 brazilske države, Paragvaju i Boliviji.
Banda se ponajviše bavi švercom i raspačavanjem droge, ni ostale kriminalne aktivnosti joj nisu strane, a poznata je i po žestokim i nemilosrdnim obračunima s policijom.

Pripadnici Primeiro Comando da Capitala su tako 2012. godine punih mjesec svakog dana dana iz osvete ubijali po najmanje jednog policajca jer su se predstavnici zakona drznuli pucati u njihove članove.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.