LIFESTYLE

Igraj se i uči! Najbolje aplikacije za učenje stranih jezika!

Avaz.ba

10.8.2017

Smartphoni i mobilne aplikacije postali su sastavni dio naše svakodnevice. Pojedine aplikacije su zabavne, druge praktične, a uz neke možemo da učimo. Tokom ljetnjeg odmora u "plej prodavnici" potražite aplikacije za učenje stranog jezika. Poslužiće vam, pogotovo ako ste negdje u inostranstvu. Slijedi spisak najpopularnijih.

Duolingo

Funkcioniše kao igra u kojoj dobijate bodove za svaki tačan odgovor, a postoji i valuta, popularni lingots, kojima kupujete dodatke unutar aplikacije.

Korisnici uče jezik kroz ponavljanje, govor i konverzaciju. Lekcije postaju teže kako korisnik napreduje, a za razliku od mnogih drugih aplikacija, ova je manje orijentisana na gramatiku. Možete da učite samostalno i u timu.

Memrajz

Nudi maštovite funkcije za učenje koje uključuju i slike što mjenjaju oblike kao i kvizove uz koje se lakše uči. Vrlo je zabavna.

Busuu

Možete naučiti kako da pišete i govorite jedan od 12 ponuđenih jezika. Tu su i kvizovi, različite interaktivne lekcije koje vas dodatno motivišu, a unutar aplikacije postoji i video-chat putem kojeg možete komunicirati s ljudima kojima je jezik koji učite maternji.

Majnd sneks

Imate mogućnost da se na zabavan način upoznate sa stranim jezicima i kulturama. Njegovih jedanaest lekcija je dizajnirano kroz jednostavne igre koje pružaju zabavan i uzbudljiv doživljaj učenja.

Iako je prilagođen i za odrasle, svaka lekcija je postavljena kao zadatak za početnike, gdje korisnici moraju da riješe niz šarenih slagalica koje su usklađene s potrebnim predznanjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.