TOKIO Komitet već donio odluku

Jeste li znali da je Goku ambasador Olimpijskih igara 2020. godine?

A. G.

Većina ljudi sjeća se animirane serije "Dragon ball Z", da li kroz svoje djetinjstvo ili kroz svoju djecu, ali sve one koji znaju o čemu se radi ova vijest će obradovati. Iako na prvi pogled izgleda kao šala, to nikako nije. 

Njegov otac zove se Akira Toriyama, a sada ima razlog da bude veoma ponosan na sina. Ima rep majmuna i borio se protiv nekih od najvećih opasnosti za svijet. Ovaj put pobijedio je Pikachua i sve ostale Pokemone za mjesto ambasadora Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju. Naravno, govorimo o omiljenom liku našeg djetinjstva Son Gokuu.

Iako su Olimpijske igre daleke još tri godine, Komitet je donio odluku. Goku je svjetski poznat japanski karakter i vrijedna je investicija. Osim njega, pojavljivat će se i druge ikone japanske kulture kao što su Naruto, Sailor Moon, One Piece's Luffy i Super Mario. 

Cilj je osvojiti mlađu publiku

Za vrijeme Olimpijade u Riu, 21. augusta 2017. godine, japanski premijer Shinzo Abe, obznanio je da će njihova kultura biti veoma bitna za 2020. godinu. Abe je tada izašao iz zelene cijevi obučen u kao Super Mario. Ciljajući na mlađu publiku, Olimpijski komitet nada se da će ovo izdanje igara spojiti sve ljude. 

NA VRH

Podijeli članak na