MAJČINSTVO

Hvali se što i dalje doji svog dvogodišnjeg sina, a njene fotografije mnogi smatraju bizarnim

Avaz.ba

4.7.2018

Beki Vijera (Becky Vieira) je 42-godišnja majka iz San Franciska koja voli javno isticati kako svog dvogodišnjeg sina i dalje doji, i to će činiti sve dok bude mogla.

Iako se smatra herojem, jer osim kuhanja i brige o domaćinstvu, savršeno brine i o svome sinu, ali su njenu odluku o produženom dojenju mnogi okarakterizirali kao bizarnu.  

Svakodnevno na Instagramu objavljuje fotografije na kojima se vidi kako istovremeno usisava i doji dijete, ili to čini dok je u toaletu.

Beki priznaje da često osjeća pritisak okoline, ali da za tim ipak ne mari i ponosna je što kao uzorna majka i domaćica sve postiže.

Mnoge mame su mi napominjale da se bebe doje do godinu i da je ono što ja činim pogrešno - priznaje Beki i dodaje: 

- Kada sam prvi put dojila, osjećala sam se nelagodno. Izgledalo je kao da sam mu ugurala bradavicu u usta i da je on koristi poput mehanizma rezanja olovke - kazala je Beki.

Njenom sinu Arčeru je dijagnosticiran sindrom kiselog refluksa, odnosno gorušica, zbog čega su ljekari sumnjali da će dojenje samo pogoršati stanje.

Međutim, Arčer je sada dobro i više ne pati od gorušice, a Beki ga je i dalje nastavila  dojiti.

When someone asks: -What do you do all day? -Don’t you get bored? -You must have so much free time. What I do all day is this — times 10,000. Making him dinner. Holding him because no one else but mom will do at this stage. It’s an honor that he wants me and only me. It’s also frustrating and makes me cranky sometimes, if I’m being honest. But I wouldn’t trade it for anything. Extended breastfeeding was never my plan. It’s what happened. He’s almost 21 months-old. I’m like a nursing ninja. Yes, I’m breastfeeding here while cooking dinner. I’m also playing, talking, teaching, loving and putting it all together to try and raise a good human. So to answer the question, no. I don’t get bored. Who has time to be bored? Anyone else’s day look like this? This beautiful chaos? What’s some of the craziest/funniest things you’ve done while still tending to your children and being an amazing mom?

A post shared by Becky Vieira | The Witty Otter (@wittyotter) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.