LONDON Mitovi o vagini i kako se boriti protiv njih

Na ovom mjestu možete saznati sve o ženskom spolnom organu

Ispiranje "koka-kolom" nakon spolnog odnosa može spriječiti trudnoću

I. K. / Avaz.ba

Muzej vagine u Londonu

Foto: BBC


U maloj zgradi u sklopu starih štala u londonskoj četvrti Kamden Market Florens Šehter (Florence Schechter) istražuje stotine svjetskih mitova o ženskim spolnim organima.

Pokušat će ih demistificirati u prvoj izložbi Muzeja vagine pod nazivom "Lovci na muf: Mitovi o vagini i kako se boriti protiv njih", prenoci BBC. 

- Mitovi o trudnoći, anatomiji, higijeni i spolnom zdravlju imaju mnogo stvarnih posljedica - rekla je Šehter novinarima uoči otvorenja Muzeja u subotu. 

Zavjesa dijeli privremenu zgradu Muzeja na prostor za recepciju i knjižaru te izložbeni prostor, gdje u oči odmah upada velika boca "koka-kole"e i model krvavog tampona.

Samostojeći paneli i plakati na zidovima promoviraju poruke Muzeja i razotkrivaju mitove o vaginama. 

Jedan izložak objašnjava da se vagine same čiste i da su čistije kad ih štite stidne dlačice. Drugi se bavi mitom da bi ispiranje "koka-kolom" nakon spolnog odnosa moglo spriječiti trudnoću, što je pedesetih i šezdesetih godina bilo popularno mišljenje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Internetski muzej vagine u Austriji osnovan je 2014., ali ovaj u Londonu ističe da je "prvi stvarni muzej u svijetu posvećen rodnicama, stidnicama i ginekološkoj anatomiji".

Inače, Šehter je osnovala Muzej kao dobrotvornu organizaciju, prikupivši putem skupnog finansiranja na internetu početnih 50.000 funti.

Mogući su grupni posjeti za škole, a Muzej je već organizirao i radionicu za muškarce pod nazivom "Kako biti muški saveznik". 

Više o:

Vagina London
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na