NUMEROLOGIJA Ovaj dan je posebno važan za žene

Danas je čaroban datum: Numerolozi kažu da donosi velike promjene

Prethodni put ovakva podudarnost dogodila se prije više od 900 godina

M. S. S. / Avaz.ba

Naredni ovakav datum dolazi tek za 101 godinu

Foto: Ilustracija


Današnji dan poseban je za sve na planeti. Drugi februar 2020. godine datum je koji se identično čita slijeva nadesno i obratno - 02. 02. 2020.

Ako biste povukli osu simetrije iza druge tačke, cifre u ovom datumu bi se preklopile.

Ono što je posebno značajno jeste da se prethodni put ovakva podudarnost dogodila prije više od 900 godina. To je bilo 11. novembra 1111. godine, piše "Bild.de".

Naredni ovakav datum dolazi tek za 101 godinu - 12. decembra 2121. godine, naredni za 909 godina - 3. mart. 3030...

Ovakav broj u svijetu je još od 17. stoljeća poznat kao palindrom, iako mu se korijeni vezuju za antičku Grčku. 

Označava pojmove koji se unaprijed i unazad mogu pročitati da im se ne promjeni značenje. Primjer riječi koje imaju ovo svojstvo je madam, ali, uz tolerantan odnos prema interpunkciji, mogli bismo navesti i dobro poznatu rečenicu - Ana voli Milovana - s istom osobinom.

  • Datum za sklapanje braka

    Datum za sklapanje braka

    Foto: Agencije


Magičan datum u numerologiji i astrologiji

Osim toga što su 2. februar 2020. godine astrolozi proglasili datumom za sklapanje braka, numerolozi upozoravaju da specifičan niz brojeva kakav se, vidjeli smo na primjerima, rijetko dešava, može imati presudan utjecaj na naše živote i donijeti velike promjene.

Ovaj dan je posebno važan za žene jer je ispunjen Jupiterovom energijom, pa će one imati podršku za stvaranje pravih čuda. Sugerira se da je moguć strah od promjena, ali da mu ne treba dozvoliti da vas blokira.

Najbolji načini da iskoristite magiju su sljedeći:

- Ovo je odličan dan da ostvarite svoje želje. Potrebno je samo da zamislite da je vaš cilj ostvaren jer vizualizacija ima veliku moć na ovaj datum.

- 2. februar je odličan da oprostite svima koji su vas povrijedili. Vrijeme je da se tako oslobodite toksičnih ljudi i emocija koje vas dugo opterećuju.

- Osim oproštaja, tokom ovog dana treba da se oslobodite svih negativnih misli u budite spremni da vi od nekoga zatražite oproštaj.

- Oslobodite se zavisti, ljubomore, pomozite drugima i činite dobra dijela.

NA VRH

Podijeli članak na