VJEŽBE ZA STOMAK I STRAŽNJICU

Jednostavne vježbe za savršenu stražnjicu i ravan stomak

Ravan stomak i zategnuta stražnjica mnogima se čine kao nedostižan san

Vježbe za gluteus i stomak. Blossom

L.M. / Avaz.ba

7.7.2020

Ravan stomak i zategnuta stražnjica mnogima se čine kao nedostižan san. U pravilu, ljudi najčešće imaju najviše problema s oblikovanjem upravo ta dva dijela tijela. Međutim rijetki znaju kako izgledaju pravilne vježbe za oblikovanje stomaka i stražnjice.

Donosimo vam prijedlog treninga koji optimalno aktivira mišiće stražnjice, zadnje lože i stomaka, a najbolje je što nema potrebe da zbog njih idete u teretanu jer ih možete izvoditi kod kuće. 
Ovaj tip treninga izvodi se pomoću težine vlastitog tijela, a od rekvizita je potrebna mala pilates lopta. Ovakve vježbe je potrebno izvoditi nekoliko puta sedmičnoi to po 2-3 serije, a preporučuje se da koristite traku za bolje rezultate.




Prva vježba

Sjednite na pod sa savijenim koljenima. Uzmite loptu za pilates i stavite je iza leđa. Nagnite se unazad, ispružite ruke prema naprijed, dlanove okrenite prema podu i napnite mišiće stomaka. Ruke ispružite u stranu i udahnite. Dok ih spajate izdahnite. Napravite 15 ponavljanja.

Druga vježba

Lezite na leđa i stavite debeli jastuk ispod stražnjice. Savijte koljena i primaknite ih prsima. Ruke stavite uz tijelo. Udahnite i ispružite noge dijagonalno. Izdahnite i primaknite koljena prstima. Napravite 15 ponavljanja.

Treća vježba

Stanite na sve četiri, ruke trebaju biti tačno ispod ramena, a koljena ispod kukova. Loptu za pilates stavite iza lijevog koljena i podignite lijevu nogu prema plafonu. Stanite i vratite se na početak. Napravite 10 ponavljanja, zamijenite strane i ponovite isto.

Četvrta vježba

Stanite na sve četiri, ruke trebaju biti tačno ispod ramena, a koljena ispod kukova. Stavite loptu za pilates iza lijevog koljena i podignite nogu prema plafonu. Udarite petom stražnjicu ili je primaknite što više možete. Stanite i vratite se na početak. Napravite 15 ponavljanja, zamijenite strane i isto ponovite s desnom nogom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.