NEVJEROVATNA PONUDA

Mjesec na Baliju: Oni koji ispune jedan uslov ljetovat će besplatno

Odlučili su da pozovu 4.400 influensera koji će od oktobra do novembra boraviti na ovom ostrvu o trošku indonežanskih vlasti

Avaz.ba

Vlasti najpopularnijeg indonežanskog ostrva Bali osmislile su kako da privuku turiste i da ova destinacija ostane omiljena globtroterima kada pandemija koronavirusa prođe. 

Odlučili su da pozovu 4.400 influensera koji će od oktobra do novembra boraviti na ovom ostrvu o trošku indonežanskih vlasti.

Kako će oni spasiti turizam Balija? Najuticajniji influenseri koji imaju na stotine hiljada pratilaca trebalo bi da svoje iskustvo i slike sa odmora objave i šeruju na svojim profilima na društvenim mrežama. Ujedno, to je i jedina stvar koju indonežanske vlasti očekuju od njih, a zauzvrat će dobiti besplatan smeštaj i hranu u ovom zemaljskom raju.

Sve ovo je dIo kampanje koja se zove "We love Bali" koja bi, vjeruju predstavnici vlasti, morala da urodi plodom, jer ovo ostrvo živi od turista. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa čak 75.000 ljudi zaposlenih u turizmu na Baliju otišlo je na neplaćeno odsustvo, a od jula ostrvo je otvoreno samo za lokalne turiste.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na