BIVŠA PRVA DAMA

Mišel otkrila o čemu je pričala s Melanijom

Donald Tramp širio je rasističke laži o mom mužu i ugrozio našu porodicu, napisala je Mišel Obama

Mišel Obama i Melanija Tramp. Agencije

A. Ka. / Index.hr

17.11.2020

Bivša prva dama Mišel Obama (Michelle Obama) javno je napala Donalda Trampa (Donalda Trumpa) i njegovu administraciju jer ne žele predati vlast Džo Bajdenu (Joeu Bidenu) i njegovoj ekipi. Kako kaže, neke stvari važnije su od nečijeg ega. 

- Donald Tramp širio je rasističke laži o mom mužu i ugrozio našu porodicu. To mu nisam mogla oprostiti - napisala je u ponedjeljak na Instagramu i dodala:

- No, znala sam da, za dobro zemlje, moram naći snage i zrelosti da svoju ljutnju ostavim po strani.

Prva dama

Zbog toga se ona javila tada novoj prvoj dami Melaniji Tramp kako bi se našle i porazgovarale o onome što Slovenku očekuje. 

- Dočekala sam Melaniju Trump u Bijeloj kući i razgovarala s njom o svom iskustvu te odgovarala na sva pitanja koja je imala - od pojačanog nadzora javnosti koji dolazi s pozicijom prve dame do toga kako je odgajati djecu u Bijeloj kući - prisjetila se.

Tramp je u kampanji za prvi mandat tvrdio da je Barak Obama rođen u Keniji i time negirao njegovo pravo da bude američki predsjednik, iako je Obama rođen na Havajima. Mišel je otkrila i kako se osjećala kad je demokratska kandidatkinja HilariKlinton (Hillary Clinton) izgubila od Trampa prije četiri godine. Naglasila je da je tada razlika bila manja nego danas.

- Bila sam povrijeđena i razočarana, no glasovi su prebrojani i Tramp je pobijedio. Američki narod rekao je svoje. Jedna od dužnosti predsjednika je slušati glas naroda - naglasila je.

Otkrila je i što su ona i muž napravili nakon Trampove pobjede.

Detaljan izvještaj

- Moj muž i ja naložili smo našim saradnicima da naprave isto što su Džordž (George) i Laura Buš (Bush) napravili za nas - odrade tranziciju punu poštovanja. Pozvali smo Trampove ljude u našu kancelariju i pripremili detaljan izvještaj, sa svim što smo naučili u osam godina. Jer naša demokracija je veća od ičijeg ega - napisala je i na kraju dodala:  

- Naša ljubav prema ovoj zemlji obvezuje nas da poštujemo izbore čak i kad nam se ne sviđa rezultat i želimo da je drugačiji - predsjednički mandat ne pripada jednoj osobi ili stranci. Pretvarati se da pripada, podržavati teorije zavjera bez temelja, čak i kad je u pitanju lični ili politički dobitak, znači staviti zdravlje i sigurnost zemlje u pitanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.