BEZ RECEPTA

FDA odobrio prvi kućni test na koronavirus

Ovaj test trebao bi pomoći svima koji sumnjaju na simptome COVID-19 bolesti da se testiraju od kuće i lakše dođu do odgovora trebaju li u izolaciju ili ne

Ovaj test trebao bi pomoći svima koji sumnjaju na simptome COVID-19 bolesti da se testiraju od kuće i lakše dođu do odgovora trebaju li u izolaciju ili ne. ARHIV

A.F.

10.12.2020

U SAD-u je odobren prvi kućni test za COVID-19. Riječ je o Pixel COVID-19 Test Home Collection Kit-u kompanije LabCorp. Test je odobrio američki FDA i može se kupiti bez recepta, a primjenjuje se tako da korisnik sam uzima bris iz nosa kod kuće nakon čega uzorak šalje na testiranje LabCorpu.

Rezultati testa korisniku stižu na njegov smartphone uređaj, ako je riječ o pozitivnom testu, a ako je riječ o negativnom testu korisnik nije zaražen, onda se rezultat šalje emailom ili se može pronaće na internetskim stranicama.

Ovaj test trebao bi pomoći svima koji sumnjaju na simptome COVID-19 bolesti da se testiraju od kuće i lakše dođu do odgovora trebaju li u izolaciju ili ne.

Ovaj najnoviji test ne treba recept ili popunjavanje upitnika, što omogućuje da ga bilo tko može koristiti i uzorak poslati u laboratorij na obradu, kaže Jeff Shuren, direktor Centra za uređaje i radiološko zdravlje pri FDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.