HOLIVUDSKE ZVIJEZDE

Ovo su slavne ličnosti koje ubjedljivo imaju najveći IQ

Pored slave mogu se pohvaliti i inteligencijom

Ovo su slavne ličnosti koje ubjedljivo imaju najveći IQ. Kolaž

L. M.

15.12.2020

Holivudske zvijezde su često na meti predrasuda zbog posla kojim se bave, pa nikada nisu smatrani za visoko inteligentne osobe, ali očigledno je da to nije tačno.

Ove holivudske zvijezde imaju nevjerovatno visok koeficijent inteligencije. 

Lisa Kudrou (Kudrow) - 154

Iako nas je zavarala ulogom šašave Fibi u seriji "Prijatelji", pored toga što je brilijantna glumica, ona je i brilijantna pametnica. Njen IQ je 154, pa bi mogla da postane član "Mense".

Met Dejmon (Matt Damon ) - 160 

Holivudski šmeker Met Dejmon je jednako pametan kao i njegov lik Vil Hanting (Will Hunting), a ideju za scenario ovog filma dobio je kao student Harvarda, gde je pohađao kurs iz dramaturgije. Fakultet je napustio kako bi se posvetio glumačkoj karijeri, u čemu je i uspio.

Arnold Švarceneger (Schwarzenegger) - 135

Slavni snagator je poznat po istrajnosti i motivacionim govorima, a iako su ga mnogi ismijavali zbog svog akcenta i stavljali u kalup "glupog mišićavog momka", on je već u mladosti dokazao da je veoma inteligentan.

Madona (Madonna) - 140

Slavna pjevačica zbog svojih postupaka odaje utisak ne baš previše bistre osobe, ali rezultat njenog IQ testa pokazuje drugačije, što znači da se iza njenih kostima i "ludosti" krije jedna pametna osoba.


Ovo su slavne ličnosti koje ubjedljivo imaju najveći IQ - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Šakira (Shakira) - 140

Kolumbijka koja svojim plesom godinama očarava muškarce širom sveta, ima još nešto da ponudi osim vrckanja, a to je brzi i pametan način razmišljanja. Sa 4 godine je napisala prvu poeziju, dok je sa 8 napisala prvu pjesmu.

Kventin (Quentin) Tarantino - 160

Za ovog reditelja, koji potpisuje neke od najomiljenijih holivudskih filmova ne iznenađuje da ima visoki koeficijent inteligencije, iako nije maturirao u srednjoj školi. Njegov IQ iznosi isto kao i u slučaju slavnog naučnika Stivena Hokinga (Stephen Hawking).

Šeron Stoun (Sharon Stone) - 154

Zvijezda filma "Niske strasti" nije samo lijepa i atraktivna, već i nevjerovatno inteligentna. Ona je u petnaestoj godini nagrađena stipendijom koja joj je omogućila da studira na jednom pensilvanijskom Univerzitetu, a studirala je kreativno pisanje. Seksepilna glumica je žena za poželjeti.

Rouan Atkinson (Rowan Atkinson) - 17 8

Mr. Bin (Bean) je ustvari genijalac i inženjer elektrotehnike. Nakon uspjeha u srednjoj školi diplomirao je elektrotehniku na Oksfordu gde je bio krajnje uspješan, a zauvijek će ostati upamćen po čuvenoj ulozi.

Sindi Kraford (Cindy Crawford) - 154

Iako postoje mnoge predrasude prema manekenkama i ljepoticama, čuveni supermodel Sindi Kraford nije samo dobra u šetanju po pisti već ima i veoma visok koeficijent inteligencije, što je čini savršenom ženom.

Silvester Stalone (Sylvester Stallone) - 160

Slavni Roki pored mišića i borilačkih vještina, može da se pohvali veoma visokim koeficijentom intelifencije, a nakon teške mladosti, on se dosjetio da napiše scenario za film "Roki", pa je ucijenio studio koji je snimao film da mora da tumači glavnu ulogu u filmu. Pored inteligencije, često pokazuje i snalažljivost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.