POSLJEDNJE JAVLJANJE

CNN navodno ima pripremljen snimak koji će emitovati uoči smaka svijeta

Glasine o postojanju ovog snimka počele su se širiti 1988. godine

Kada je prije više od 40 godina osnovao CNN, Ted Turner rekao je da će televizija prestati emitirati jedino u slučaju smaka svijeta. CNN

A. F.

27.3.2022

CNN navodno čuva snimku koju planira emitirati neposredno prije smaka svijeta.

Kada je prije više od 40 godina osnovao CNN, Ted Turner rekao je da će televizija prestati emitirati jedino u slučaju smaka svijeta. A ako do njega dođe, CNN ima spreman program za posljednji dan na Zemlji.

- Emitirat ćemo i pratit ćemo smak svijeta uživo i to će biti naš posljednji događaj. Državnu himnu svirat ćemo samo jednom, danas, 1. juna 1980., a kada dođe smak svijeta, odsvirat ćemo Nearer My God To Thee prije nego što se odjavimo - rekao je Turner nakon osnivanja televizije. 

Prije nekoliko godina novinar portala Jalopnik došao je u posjed snimke dok je stažirao na CNN-u. Snimka je nazvana Turner Doomsday Video, a prikazuje izvedbu pjesme Nearer My God To Thee, koju je bend navodno svirao kada je Titanic tonuo, a izvode je pripadnici američke vojske, mornarice i ratnog zrakoplovstva.

Glasine o postojanju snimke prvi put su se počele širiti 1988. godine, nakon što je The New Yorker objavio članak u kojem spominje njezino postojanje, a dostupna je tek od 2015. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.