FLORIDA

Zbog kupanja u ovoj rijeci turisti idu u zatvor na godinu dana

Voda je mirna, okružuje je mnoštvo zelenila i vladaju mir i tišina tako da ovo nije adrenalinsko iskustvo već događaj koji će vas odmoriti i opustiti

A. F.

Zbog uznemiravanja životinja kazna zatvora

Foto: AGENCIJE


Čuli smo za plivanje s morskim psima i delfinima, no ako ste se zaželjeli nečeg drugačijeg, postoji atrakcija koja se zove Kristalna rijeka i nalazi se na Floridi. 

Tamo je moguće plivati sa morskim kravama, za šta je malo ko čuo.

Kada temperatura vode padne, ovdje se zapute krda morskih krava u potrazi za toplom vodom. Cijelo područje obiluje izvorima tople vode, stoga je ovo za njih poput odlaska u banju. Tada Kristalna rijeka postaje mjesto na kojem se i turisti mogu pridružiti brčkanju i ronjenju u vodi s neobičnim društvom.

Zbog toga Kristalnu rijeku zovu i svjetskom prijestonicom morskih krava (zvuči čudno, ali zaista jeste). Ovim eko-turizmom pozitivno je uticala i na neke druge države u kojima su donedavno morske krave još uvijek lovili i ubijali radi ishrane. Samo za uznemiravanje ovih simpatičnih životinja ovdje biste dobili kaznu od 100.000 dolara ili čak godinu dana zatvora.

Voda je mirna, okružuje je mnoštvo zelenila i vladaju mir i tišina tako da ovo nije adrenalinsko iskustvo već događaj koji će vas odmoriti i opustiti. Morske krave su pitome i mirne te ih je simpatično posmatrati kako samo lebde ispod površine. A rado i dođu da pozdrave kupače – premda, oni moraju da dopuste da one to učine prve i ne narušavaju njihov mir. Možda izgledaju slatko, ali po prirodi su to ipak divlje životinje.

Više o:

Florida Plivanje
NA VRH

Podijeli članak na