VIRALAN RECEPT

Napitak koji žene zovu botoksom u čaši: Pije se uvečer, rastvara masti dok spavate i osvježava ten

Već kroz mjesec vidjet ćete promjenu u izgledu kože i tijela

Svi ovi sastojci bogati su vitaminom C i pokreću proizvodnju kolagena. Facebook

E. Ag.

16.10.2023

Jedan napitak postao je viralan za vrlo kratko vrijeme jer je veliki broj žena potvrdio da su nakon redovne konzumacije primijetile da im je ten ljepši, a ujedno su i brže gubile kilažu.

Magični napitak

Stalno govorimo – eh, da postoji čarobni napitak koji preko noći topi kilograme. No, šta ako postoji? I ne samo to, već i poboljšava stanje kože i lica, toliko da ga neki zovu i botoksom u čaši.

Sigurni smo da znate da je za lijep i svjež ten i prevenciju bora jako bitno i šta unosite u organizam, a ne samo kakva vam je genetika i beauty rutina, a nerijetko isti činioci utječu i na vitalnost cjelokupnog organizma.

Zato ne čudi što je jedan napitak postao viralan gotovo preko noći, a hiljade žena potvrdile su da primjećuje osjetnu razliku kako kada je riječ o licu tako i kada se radi o tijelu.

Sastojci:

2 očišćene narandže

4 do 6 mrkvi ili pola pakovanja malih mrkvi

3 cm isječenog đumbira

1/3 šolje vode

Priprema:

Sve namirnice stavite u sokovnik, a potom ih procijedite. Ukoliko nemate aparat za hladno cijeđenje, dobivenu smjesu možete procijediti kroz gazu ili pamučnu čistu krpu.

Konzumira se jednom dnevno i idealno bi bilo pred spavanje, kako bi zdravi sastojci odradili svoju "magiju". Ukoliko vam je kombinacija jaka, najbolje je krenuti tri puta sedmično, pa postepeno povećavati, a već kroz mjesec vidjet ćete promjenu u izgledu kože i tijela, piše Wanted.rs.

Zašto ga zovu botoksom u čaši

Veoma je prosto... svi ovi sastojci bogati su vitaminom C i pokreću proizvodnju kolagena koji je poznat da utječe na ljepotu kože, kose i noktiju.

Naučno je dokazano da vitamin C povećava sintezu proteina kolagena, koji služi za obnavljanje oštećene kože. Kada vitaminu C iz narandže i đumbira dodamo i vitamin B iz mrkve, dobivamo formulu koja sjajno djeluje na cjelokupan izgled našeg lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.