DA LI BISTE PROBALI?

Ništa im nije sveto: Uskoro stižu ćevapi napravljeni od ribe

Ćevape, kobasice, pljeskavice i kulen proizvodit će od otkoštenih fileta ribe iz Orahovice

Ćevapi od ribe. Instagram

D. H,

19.6.2024

Iz Vukovara uskoro stižu proizvodi koje smo dosad jeli napravljene isključivo od mesa, no ovi će biti napravljeni od - slatkovodne ribe. Riječ je o ćevapima, kobasicama, pljeskavicama i kulenu od ribe, a to su samo neki od proizvoda koji će se naći u ponudi.

Miroslav Balaž, suvlasnik proizvodnog pogona Panonica kompanija Istar agro koja će proizvoditi ove proizvode, za Osječku je televiziju rekao da su pokrenuli nešto što je novo na tržištu, prenosi Agroklub, a ćevape, kobasice, pljeskavice i kulen proizvodit će od otkoštenih fileta ribe iz Orahovice.

Dodaje i da im je budućnosti u planu razvoj primarne prerade i suradnja s lokalnim ribarima, a trenutno vlasnici pogona Goran Terzić i Miroslav Balaž ulažu u opremanje pogona kako bi mogli krenuti s većom proizvodnjom.

Pogon "Panonica" trenutno proizvodi devet proizvoda, tri okusa u tri oblika, piše Agroklub, i zapošljava tri tehnologa od kojih je jedan voditelj proizvodnje, a planiraju i nova zapošljavanja i proširenje proizvodnje, a kapacitet kilaže o kojoj razmišljaju je između 500 i hiljadu kilograma dnevno.

Osim toga, uskoro će otvoriti i maloprodajni objekt na Gradskoj tržnici Vukovar, na kojoj će građani imati priliku kupiti i probati nove, inovativne vukovarske proizvode, a najavili su i da ih planiraju plasirati i u susjedne gradove, Vinkovce i Osijek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.