RODITELJI ČESTO GRIJEŠE

Evo zašto djeci ne bi trebali plaćati za obavljanje kućanskih poslova

Stvari poput pospremanja odjeće spadaju u ono što bi ionako trebali raditi

Džeparac je nešto što biste trebali davati djeci. Printscreen

H. J. I.

29.3.2023

Stručnjakinja za roditeljstvo Lisa Bunage (Bunnage) na svom TikTok profilu s 505 hiljada pratitelja često dijeli savjete. Nedavno je postala viralna s videom u kojem je pozvala roditelje da prestanu davati svojoj djeci džeparac za obavljanje kućanskih poslova.

- Nikad ne biste trebali plaćati svoju djecu da pospremaju za sobom. Stvari poput pospremanja odjeće spadaju u ono što bi ionako trebali raditi - istakla je.

@bratbustersparenting Keep allowance and chores separate. #allowance #chores #parentingteens #parents #parenting #parentingwisdom #teenagers #parentingstyle #parentingstyles #behaviormanagement #parent #parentadvice #parentingadvice #howtoparent #tipsforparents #calmleadershipparenting ♬ original sound - BratBusters Parenting

Međutim, vjeruje da je džeparac nešto što djeci treba davati jer će tako naučiti upravljati novcem i trošiti ga odgovorno. Bunage je svoju djecu počela učiti važnosti upravljanja novcem već u dobi od tri godine.

- Djeca imaju pravo glasa u tome što će kupiti, ali ne mogu samo uzeti 100 dolara i nakupovati slatkiše. Moraju doći meni i reći mi šta žele kupiti. Naučili su razlikovati šta im treba, a što ne. Drugim riječima, znaju svjesno trošiti, shvataju i poštuju novac - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.