AUTO-MOTO

Predstavljen novi Jeep Wrangler

Avaz.ba

1.11.2017

Dugo najavljivana nova generacija Wranglera zvanično je predstavljena na internetu, dok će javno predstavljanje biti održano na Sajmu automobila u Los Anđelesu.

Iako su za sada dostupne samo tri zvanične fotografije nove generacije modela Jeep Wrangler, i samo neki od detalja, možemo reći da je nova generacija upravo ono što smo očekivali. Vjerovatno će se do Sajma automobila u Los Anđelesu, odnosno do zvaničnog javnog predstavljanja ovog modela pojaviti još fotografija i detalja o njemu. 

Iz Jeepa je potvrđeno da će se za ovaj model u ponudi naći različite kombinacije vrata, krova pa čak i vjetrobrana. Na fotografijama se vidi da će se i nova generacija Wranglera prodavati u opcijama sa tri ili pet vrata, sa tvrdim ili mekim krovom i sa dizajnom koji je, iako je napredovao, i dalje ostaje prepoznatljiv. Navodno se u procesu izrade nalazi i pikap verzija, ali se ona neće pojaviti bar još nekoliko godina.

Ispod haube će se naći napredni ekonomični agregati sa unutarnjim sagorijevanjem, ali to je sve što je za sada poznato, odnosno, nema nikakvih detalja o njima. Prema glasinama, postoji mogućnost da će se u ovom modelu naći četvorocilindrični agregat sa turbo punjačima, turbo dizel, hibridni pogon ili možda čak i ažurirana verzija V6 zapremine 3,6 litara kakav se nalazi u trenutnoj generaciji, povezan sa osmostepenom automatskom transmisijom. Podrazumijeva se da će novi Wrangler imati najnoviju, najnapredniju verziju Jeep-ovog pogona na svim točkovima. 

S obzirom da je riječ o Wrangleru, kupcima će biti dostupno mnoštvo kombinacija i čak preko 200 dodatnih komponenti, dijelova i sistema kao što su: pragovi, dodatna svjetla, rollbar i slično...

U svakom slučaju, sve će biti potpuno poznato 29. novembra, kada Jeep predstavi svoj novi automobil na Sajmu automobila u Los Anđelesu, pišu nezavisne.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.